Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds London

Video: demonstranten besmeuren Madame Tussauds-beeld met taart

24-10-2022, 14.18 uur

Madame Tussauds London is vanochtend opgeschrikt door een protestactie. Het Engelse wassenbeeldenmuseum kreeg rond 10.50 uur - lokale tijd - milieuactivisten van de groep Just Stop Oil over de vloer. Zij hebben met chocoladetaart gegooid naar het beeld van koning Charles, die in de attractie staat naast figuren van Camilla Parker Bowles, prins William en Kate Middleton.

Just Stop Oil deelde zelf beelden van de actie op social media. De demonstranten, gekleed in T-shirts met de naam van de groepering erop, eisen dat de Britse regering stopt met het verstrekken van nieuwe vergunningen voor het winnen van olie en gas. Eerder bekladden leden van de groep al schilderijen van Vincent van Gogh en Claude Monet.

Madame Tussauds laat in een verklaring weten dat beveiligers de situatie snel konden oplossen. "We werken op dit vlak samen met de politie van Londen." Agenten hebben een vrouw van 20 jaar en een man van 29 jaar opgepakt. De toeristische attractie blijft vandaag gewoon geopend. Alleen het gedeelte met leden van de koninklijke familie is tot nader order niet toegankelijk.



Meer Madame Tussauds London
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be