Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium investeert 20 miljoen euro in Aqualibi: vier nieuwe glijbanen

22-10-2022, 09.52 uur

Walibi Belgium voegt volgend jaar vier nieuwe glijbanen toe aan waterparadijs Aqualibi. Dat heeft het een woordvoerster van het pretpark vandaag officieel bevestigd tijdens een bijeenkomst met fans. Het overdekte waterpark gaat volgend jaar maandenlang dicht voor verbouwingen.

Daarbij wordt een nieuwe toren gebouwd, die hoger wordt dan het huidige piramidevormige dak. Walibi belooft "vier eersteklas waterglijbanen". Details over de nieuwe waterattracties worden op een later moment bekendgemaakt.

Verder zal er tijdens de sluiting aandacht zijn voor het reduceren van de energieconsumptie. Het is de bedoeling om Aqualibi de komende jaren volledig klimaatneutraal te maken. In totaal kost het project zo'n 20 miljoen euro. De investering is geen verrassing: in 2017 werd de toevoeging al genoemd in een masterplan.

December
Aqualibi gaat jaarlijks dicht in januari voor noodzakelijke werkzaamheden. Vanwege het nieuwbouwproject wordt die periode in 2023 verlengd: van maandag 9 januari tot en met vrijdag 17 februari zal het zwembad niet toegankelijk zijn. Daarnaast blijven de deuren gesloten tussen maandag 28 augustus en vrijdag 15 december.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be