Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Legoland in Duitsland bouwt 17 meter hoge wing coaster

20-10-2022, 11.37 uur

De Duitse vestiging van Legoland werkt aan een 17 meter hoge wing coaster, die volgend jaar af moet zijn. Dat heeft het attractiepark in Günzburg vandaag officieel bekendgemaakt. De achtbaan van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard krijgt een lichtblauwe rail en zwarte steunpilaren.

De toevoeging wordt onderdeel van een nieuw themagebied van 1,2 hectare, dat in het teken komt te staan van Lego Mythica: mythische Lego-wezens. Inmiddels is het grondwerk afgerond. Een deel van de constructie staat al overeind, waaronder de kettinglift.

Een wing coaster is een achtbaan met zitplaatsen naast de rails, zoals Fenix in Toverland. Legoland Deutschland belooft "een ongekend gevoel van vrijheid". De topsnelheid zal 54 kilometer per uur bedragen. Het exacte baanverloop is nog niet onthuld. Wel is duidelijk dat er één inversie komt.

Lancering
Legoland hoort bij de Britse groep Merlin Entertainments. In het Engelse zusterpark Chessington World of Adventures wordt momenteel ook gewerkt aan een wing coaster. Die attractie krijgt een Jumanji-thema. In plaats van een kettinglift wordt daar gebruikgemaakt van een voorwaartse en achterwaartse lancering.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be