Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling schakelt vuureffecten bij Fata Morgana uit vanwege energiecrisis

21-10-2022, 22.36 uurBeeld: @ThijsKrebbeks, @MandemakeBjorn

De Efteling heeft vanwege de energiecrisis een wijziging doorgevoerd bij Fata Morgana. Op het plein voor de bekende attractie wordt normaal gesproken gebruikgemaakt van vuureffecten. In het kader van duurzaamheid is onlangs besloten om die voorlopig uit te laten staan.

Dat bevestigt een Efteling-woordvoerder desgevraagd aan Looopings. Het betreft twee fakkels bij de entree van het Fata Morgana-gebied en een vuurschaal bij souvenirwinkel De Bazaar. "We gaan hier vandaag de dag bewuster mee om", aldus de voorlichter.

Door de energiecrisis werden brandstoffen schaarser. Gasprijzen zijn omhoog geschoten. In de darkride zelf blijven de vuureffecten vooralsnog wel aan staan. Bootjes passeren op twee plekken toortsen met vuur: bij het vallende hek na de krokodillentunnel en in de gevangenisscène.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be