Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland maakt nieuw spookhuis Slaughterhouse minder intens na klachten

20-10-2022, 21.41 uur

Slaughterhouse, het veelbesproken nieuwe spookhuis van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland, is iets minder intens geworden. In eerste instantie werden bezoekers door acteurs vastgepakt bij hun gezicht, dijen, buik en benen. Naar aanleiding van klachten worden de aanrakingen nu nog tot een minimum beperkt. Dat bevestigen ingewijden aan Looopings.

Slaughterhouse is vormgegeven als een bloederige slachterij, waar bezoekers hangend aan vleeshaken doorheen getransporteerd worden. Daar nemen slachters - onheilspellende figuren met lugubere varkensmaskers - de gasten onder handen alsof ze daadwerkelijk geslacht worden.

Sommige mensen vonden de aanrakingen tijdens de eerste paar dagen van de Fright Nights te ver gaan. Daarom is besloten om de slachters in het vervolg minder handtastelijk te laten zijn. Voortaan is alleen nog sprake van enkele noodzakelijke aanrakingen.

Tondeuse
Zo worden bezoekers vastgepakt bij hun knieholtes als ze vooruit getrokken worden. Aanraakeffecten zonder betastingen zijn ook gebleven: een tondeuse, een luchtdrukpistool en een stempel op het voorhoofd.

Een Walibi-woordvoerder wil niet inhoudelijk op de kwestie ingaan. "We evalueren en finetunen alle haunted houses tijdens Halloween Fright Nights", laat hij desgevraagd weten. Maar was er inderdaad sprake van klachten bij Slaughterhouse? "Geen commentaar."

Voorwaarden
Overigens gaan bezoekers bij het kopen van een Slaughterhouse-ticket akkoord met voorwaarden waarin de aanrakingen wel degelijk worden genoemd. Daar valt bijvoorbeeld te lezen: "Ik begrijp dat er onderweg acteurs me kunnen aanraken", maar ook "Ik begrijp dat mijn bewegingsvrijheid ernstig wordt beperkt" en "Ik begrijp dat Slaughterhouse heftiger en intenser is dan de andere haunted houses".

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be