Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen sluit bootjesdarkride Wild West Adventure voor transformatie

27-10-2022, 09.40 uur

Attractiepark Slagharen heeft plannen voor een grote verbouwing van de darkride Wild West Adventure. De overdekte waterbaan uit 2000 is op zondag 6 november voor het laatst operationeel in de huidige vorm. Dat heeft Slagharen zojuist bekendgemaakt. 's Winters zal de attractie gesloten zijn voor werkzaamheden.

Details ontbreken nog. Wel is duidelijk dat Wild West Adventure een totaal andere uitstraling zal krijgen. In een promotievideo komen leden van de Red Bandits voorbij, de boevenbende van het Overijsselse pretpark. Zij dreigen de attractie op te blazen met dynamiet. Abonnementhouders kunnen zich aanmelden om kans te maken op de allerlaatste rit.

Wild West Adventure werd gebouwd in een opvallende beige koepel, gelegen tussen lanceerachtbaan Gold Rush en het American Circus Theater. Bezoekers varen in ronde boten langs verschillende scènes met cowboys, indianen en andere westernfiguren. De decors bestaan voornamelijk uit rotspartijen.

Effecten
Het transportsysteem werd 23 jaar geleden geleverd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het Duitse bedrijf Heimotion, dat onlangs ophield te bestaan, was destijds verantwoordelijk voor de decors en de poppen. Een vaartocht duurt zo'n vijf minuten. Er wordt gebruikgemaakt van water- en vuureffecten.Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be