Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

16-jarige jongen overleden na dramatisch kermisongeluk

17-10-2022, 12.56 uurBeeld: MegaScier

Op een Franse kermis is deze maand een 16-jarige jongen uit een attractie gevlogen. De tiener maakte een ritje in de rupsbaan Himalaya Surf in de West-Franse gemeente Saintes. Door onbekende oorzaak werd hij uit zijn gondel geslingerd. Enkele dagen na het ongeluk stierf de knul.

Het incident vond plaats op zondagmiddag 9 oktober. Na afloop is het slachtoffer per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden. De jongen was toen al hersendood. Afgelopen woensdag overleed hij, melden Franse media.

Direct na het ongeval hebben de autoriteiten de kermisattractie in kwestie verzegeld voor een inspectie. Men onderzoekt in hoeverre de gebeurtenis te wijten is aan een mechanische of een menselijke fout. Daarnaast wordt gesproken met getuigen van het drama.

Minuut stilte
De kermis startte op zaterdag 8 oktober. Het evenement duurt nog tot en met zondag 6 november. Naar aanleiding van het dodelijke voorval is vorige week besloten om de activiteiten tijdelijk op te schorten. Sinds zaterdag 15 oktober zijn bezoekers weer welkom. Bij de heropening werd wel een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan het slachtoffer.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be