Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland werkt aan nieuw familiegebied: terrein bouwrijp gemaakt

30-10-2022, 13.43 uur

Walibi Holland is bijna klaar voor de komst van een nieuwe attractie. De restanten van de kartbaan, die al sinds 2018 dicht is, werden de afgelopen weken volledig opgeruimd. Inmiddels zijn het asfalt, de lantaarnpalen, een controlehuisje en het voormalige station verdwenen. Achter de bouwhekken ligt momenteel alleen nog een grote zandvlakte.

In 2023 moet de uitbreiding af zijn, blijkt uit een aangevraagde bouwvergunning. De gemeente Dronten heeft de benodigde omgevingsvergunning ondertussen verleend. Nu het terrein bouwrijp is gemaakt, kan binnenkort gestart worden met de funderingen. Walibi liet tot nu toe alleen los dat er een familiegebied gerealiseerd wordt.

De ingang van de in 2021 geïntroduceerde halloweenattractie The Final Hideout bleef wel intact. Mogelijk gaat de walkhtrough met bloeddorstige zombies in de toekomst weer open. Dit jaar is de beleving geen onderdeel van het halloweenaanbod.

Kerstvakantie
De komende acht weken kunnen de bouwwerkzaamheden niet van dichtbij gevolgd worden: vandaag is de laatste openingsdag van het reguliere seizoen. In de kerstvakantie gaan de poorten wel weer open voor een nieuw winter-evenement: Bright Nights - Rides & Lights.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be