Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: eekhoorn uit 4D-film Fabula is nu te ontmoeten in de Efteling

15-10-2022, 18.39 uur

Bezoekers van de Efteling komen in de herfstvakantie een personage uit de attractie Fabula tegen. In de wachtrij voor de 4D-bioscoop verschijnt meermaals per dag de eekhoorn uit de 4D-film, uitgevoerd in de vorm van een handpop.

Het karakter wordt tot leven gewekt door een poppenspeelster. Zij bedient de mond en de ogen van het dier met behulp van een hendel. De actrice verzorgt ook de stem. In principe zit de eekhoorn op een decorstuk, maar ze kan ook dichterbij komen.

De aanvangstijden van de act worden niet bekendgemaakt. Fabula opende in 2019 als de vervanger van PandaDroom. De film werd geproduceerd door de Britse studio Aardman Animations. Efteling-ontwerper Jeroen Verheij was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de personages.

Sprookjesboom
De handpop is overigens niet speciaal voor Fabula gemaakt: het figuurtje werd eerder al gebruikt als bosdier in een Sprookjesboom-musical.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be