Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Planckendael

Zoo Planckendael staat 's winters vol lichtgevende insecten

02-12-2022, 16.26 uur

Bezoekers van Zoo Planckendael lopen in december en januari tussen de lichtgevende insecten. De Belgische dierentuin organiseert in de winterperiode opnieuw een lichtfestival. Waar bezoekers vorig jaar nog konden kijke naar lichtsculpturen van dinosaurussen, staat het evenement dit keer in het teken van insecten.

Voor de 493 lichtobjecten, verdeeld over 56 composities, gebruikten 161 lichtkunstenaars in totaal 60 ton staal, 8000 meter satijn en 22.500 led-lampjes. Het initiatief, georganiseerd onder de vlag van China Light Festival, wordt Giant Bugs and Those That Eat Them genoemd.

Er staan 34 avonden op de planning, tussen vrijdag 2 december en zondag 15 januari. Bezoekers wandelen onder meer door een enorme bijenkorf en tussen de poten van een gigantische spin. Het park noemt het "een unieke kans om op een bijzondere manier kennis te maken met de wondere wereld van insecten".

Antwerpen
Vorig jaar was zusterpark Zoo Antwerpen ook het toneel van een lichtfestival, toen in de stijl van Alice in Wonderland. Zoo Planckendael kiest dus voor een tweede editie, maar in Antwerpen zijn geen lichtkunstwerken meer te vinden. Een woordvoerster noemt de onzekerheid rond "het corona- en energieklimaat" als reden. "De investering en logistieke onderneming die bij zo'n lichtfestival komt kijken, is stevig."

Tijdens Giant Bugs and Those That Eat Them gaat Zoo Planckendael om 16.00 uur dicht voor reguliere gasten. Tussen 16.00 en 18.00 uur is alleen restaurant Toepaja toegankelijk. Daarna gaat het lichtfestival van start. Er moeten aparte kaarten voor aangeschaft worden, voor 19 euro per persoon. Abonnementhouders krijgen korting. Een combiticket inclusief een dagbezoek aan het park kost 33,75 euro.Meer Zoo Planckendael
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be