Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Foto's: brandweerkorpsen oefenen reddingsoperaties in Bobbejaanland

12-10-2022, 15.05 uur

In Bobbejaanland heeft dinsdag een grote brandweeroefening plaatsgevonden. Vier brandweerregio's uit de omgeving waren te gast in het Vlaamse pretpark om reddingsoperaties te trainen. Het ging daarbij om oefeningen op hoogte. Bobbejaanland was op dat moment gesloten voor publiek.

Aan de trainingsdag deden de brandweerregio's Kempen, Rivierenland, Vlaams-Brabant West en Antwerpen mee, aangevuld met twee verpleegkundigen. Er werden vier scenario's gesimuleerd: bij frisbee Sledge Hammer, overdekte achtbaan Revolution, overdekte waterbaan Indiana River en hangende achtbaan The Dreamcatcher.

Bij Sledge Hammer was zogenaamd een medewerker vast komen te zitten op circa 30 meter hoogte. In het Revolution-gebouw kregen hulpverleners de opdracht om een passagier te evacueren uit een vastgelopen trein.

Kettinglift
Bij The Dreamcatcher werd nagebootst dat een personeelslid onwel was geworden bovenaan de kettinglift. Diegene moest vervolgens horizontaal geëvacueerd worden. In Indiana River oefende men wat er zou gebeuren als iemand voorover naar beneden zou vallen vanaf een lift.

Bobbejaanland stelt het park regelmatig beschikbaar voor grote en kleine brandweeroefeningen. "Het is van belang om regelmatig op niet-alledaagse, uitdagende objecten te kunnen oefenen, om zo onze technieken up-to-date te houden", meldt brandweerregio Kempen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be