Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark overweegt toevoeging van koala's

13-10-2022, 14.24 uur

Wordt Ouwehands Dierenpark de eerste dierentuin in Nederland met koala's? Het park in Rhenen maakt achter de schermen plannen voor de bouw van een koalaverblijf. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde podcast Zoo Inside. Directeur Robin de Lange kan het bericht niet bevestigen.

"Ondanks de energiecrisis zijn we zeker bezig met de toekomst van Ouwehands Dierenpark", vertelt De Lange aan Looopings. "We hebben een aantal mooie plannen, maar die zijn niet definitief en nog niet goedgekeurd."

Behoren koala's tot de mogelijkheden? "Geen commentaar. Als we iets bekend kunnen maken, brengen we dat zelf naar buiten." De directeur wil wel kwijt dat de dierentuin het liefst bedreigde diersoorten toevoegt. "Zoals natuurlijk ook het geval was bij de reuzenpanda's."

Leefgebied
Koala's voldoen aan die eis: in Australië heeft de diersoort begin dit jaar officieel een bedreigde status gekregen. De dieren zijn er onder meer in gevaar vanwege bosbranden, ziektes en verkleining van het leefgebied.

In België komen koala's al in drie dierenparken voor. De diersoort is momenteel te bewonderen in Zoo Antwerpen, Zoo Planckendael en Pairi Daiza. Nederlandse dierentuinen hebben nog nooit koala's gehuisvest.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be