Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park kiest voor verwarmde tent zodat waterattractie 's winters open kan

30-10-2022, 10.18 uur

Een buitenattractie in Europa-Parks waterparadijs Rulantica blijft ook in de wintermaanden geopend. Eigenlijk zou Tønnevirvel - een molen met waterpistolen - eind september dicht gaan omdat het te koud werd voor een watergevecht in de openlucht. Europa-Park heeft echter een manier gevonden om de attractie van het type twist 'n' splash probleemloos te laten draaien als de temperaturen zakken.

Er werd een grote tent om de molen heen gebouwd. Die is met een sluis verbonden aan het overdekte gedeelte van het waterpark. De ruimte wordt permanent verwarmd, zodat badgasten niet in de kou hoeven te staan. Bovendien zorgt men voor verwarmd water in de attractie.

Op die wijze kan Tønnevirvel de volledige winter operationeel blijven zonder dat bezoekers klappertanden van de kou, bevestigt een woordvoerder van het Duitse pretparkresort aan Looopings. Andere buitenattracties in Rulantica, zoals waterspeelplaats Svalgurok, zijn 's winters wel buiten gebruik.

Mack Rides
Tønnevirvel, gebouwd door Europa-Parks huisleverancier Mack Rides, opende in juni als de eerste volledig mechanische attractie van Rulantica. Het is een moderne variant op een klassieke theekopjesmolen, waarbij de gondels zijn uitgerust met waterpistolen. Ook langs de kant zijn pistolen geplaatst. Op die manier kunnen omstanders meedoen.Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be