Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-bezoeker springt vanaf de kant in Gondoletta-bootje

10-10-2022, 13.59 uurBeeld: @n13kcod

Een baldadige bezoeker van de Efteling heeft halsbrekende toeren uitgehaald bij de Gondoletta, de vaartocht over de Siervijver. Op videobeelden is te zien hoe iemand op de kant een aanloopje neemt en vervolgens in een leeg bootje springt. Een woordvoerder spreekt over een "extreem gevaarlijke actie".

Het filmpje werd gemaakt vanuit een ander vaartuig. De beelden, die op TikTok verschenen, tonen hoe de roekeloze knul met een klap in boot nummer zeventien terechtkomt. Eén been raakt daarbij het water. Vrienden gieren het ondertussen uit.

De Efteling-voorlichter keurt de gebeurtenis ten zeerste af. "Dit had veel erger kunnen aflopen", zegt hij. De Gondoletta, geopend in 1981, bestaat uit veertig bootjes die onder water aan elkaar verbonden zijn met een kabel. Een tocht duurt normaal gesproken twintig minuten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be