Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Meisje (3) gewond geraakt bij ongeluk met trein Europa-Park

09-10-2022, 14.26 uur

In Europa-Park is zaterdagochtend een 3-jarig meisje gewond geraakt bij een ongeluk met een attractie. Het kind stond met gezinsleden te wachten in het station van de treinrit Panoramabahn, gelegen in themagebied Rusland. Ze rende plotseling het spoor op toen de trein binnenreed.

Dat gebeurde rond 11.20 uur. Hoewel de machinist onmiddellijk de noodstop activeerde, werd het kind geraakt door de locomotief. Vervolgens is het gewonde meisje per reddingshelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Over de ernst van de verwondingen hebben de autoriteiten niets bekendgemaakt. Na het incident werd het omliggende themadeel afgesloten voor publiek. Inmiddels is de attractie weer operationeel.

Elektriciteit
De Panoramabahn is sinds 1975 in gebruik. Enkele jaren geleden stapte men af van de oude diesellocomotieven. Sindsdien rijdt de trein op elektriciteit. Er zijn stations in de themalanden Duitsland, Engeland, Spanje en Rusland.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be