Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Politie schiet eland dood in Zweeds attractiepark

08-10-2022, 16.43 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg heeft afgelopen weekend te maken gekregen met onverwachts bezoek. In de nacht van zaterdag op zondag liep er plotseling een eland door het attractiepark in Göteborg. Beveiligers ontdekten het dier rond 01.00 uur.

Het is nog niet duidelijk hoe de eland in het park terecht is gekomen. Medewerkers waren uren tevergeefs bezig om het beest te verjagen. Het dier bevond zich in de buurt van de recent vernieuwde houten achtbaan Balder. Uiteindelijk is de politie ingeschakeld.

Toen gevreesd werd dat de eland het centrum van Göteborg in zou wandelen, met alle gevolgen van dien, is besloten om het dier dood te schieten. "Alle opties die we hadden waren slecht, dus we moesten de minst slechte kiezen", vertelt een politiewoordvoerder aan Zweedse media.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be