Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark viert feest: houten achtbaan weer open na renovatie

05-10-2022, 16.32 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg is in de feeststemming. Houten achtbaan Balder was ruim een jaar gesloten voor een grootschalige onderhoudsbeurt. Vanaf nu kunnen bezoekers weer een ritje maken in de rollercoaster. De langverwachte heropening werd gevierd met feesthoedjes en feesttoeters.

Op social media verschenen beelden van vrolijk uitgedoste medewerkers die al juichend een ritje maken. Helemaal voorin zit parkdirecteur Andreas Andersen. Hij noemt Balder "één van mijn persoonlijke favorieten in het park". Bezoekers kunnen de coaster vanaf vrijdag uitproberen, als het halloweenseizoen van start gaat.

Het project was begroot op 30 miljoen Zweedse kroon. Uiteindelijk was Liseberg 40 miljoen kroon kwijt, zo'n 3,7 miljoen euro. Leveringsproblemen zorgden voor vertragingen. Al met al namen de werkzaamheden vijftien maanden in beslag.

Moeite waard
Volgens technisch manager Kenneth Berndtsson is Balder "zowel het geld als de moeite waard". "Want de attractie staat in de branche bekend als één van 's werelds beste achtbanen." Balder opende in 2003. Voor de renovatie werd het Duitse bedrijf Züblin ingeschakeld.Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be