Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Politie, brandweer en EHBO in Plopsaland voor speciale themadagen

06-10-2022, 13.42 uur

Bezoekers van Plopsaland De Panne moeten komend weekend niet raar opkijken als ze politie- of brandweerwagens voorbij zien komen. Het Vlaamse attractiepark staat deze maand op drie dagen in het teken van hulpverleners, onder de noemer De Buurtpolitie Fandagen.

Het tv-programma Echte Verhalen: De Buurtpolitie draait om de werkzaamheden van een fictief politiekorps. Er is ook een gelijknamige stripboekenreeks. In 2021 organiseerde Plopsaland al enkele Buurtpolitie-dagen. Dit jaar pakt het pretpark het grootser aan, op zondag 2, zaterdag 8 en zondag 9 oktober.

Plopsa wil "het hele gebeuren zo realistisch mogelijk maken", zo laat men weten. Om die reden wordt er samengewerkt met verschillende regionale hulpdiensten. Politieagenten, brandweerlieden en EHBO'ers verzorgen demonstraties. Defensie is ingeschakeld voor een demonstratievlucht van een NH90-helikopter.

Kluis leeggeroofd
Een heuse tuimelsimulator wijst passagiers op het nut van een veiligheidsgordel in de auto. Verder krijgen bezoekers de opdracht om de boeven te vangen die de kluis van Plopsaland hebben leeggeroofd. De acteurs uit De Buurtpolitie schieten hen te hulp. Zij zijn ook beschikbaar voor een meet-and-greet.Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be