Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling komt met entertainment als voorproefje op nieuwe attractie Danse Macabre

07-10-2022, 12.48 uur

Efteling-bezoekers kunnen komende winter alvast kennismaken met het verhaal achter de nieuwe attractie Danse Macabre. Tijdens de Winter Efteling is een nieuwe entertainmentact te zien die in het teken staat van de veelbesproken vervanger van het Spookslot. Dat melden ingewijden aan Looopings.

De griezelige act draait om het draaiorgel van Jozef Charlatan, een mysterieus personage dat al voorbijkwam in een aankondigingsvideo en op een ontwerptekening van Danse Macabre.

Een woordvoerder kan het nieuws nog niet bevestigen. De Winter Efteling gaat van start op maandag 14 november. Danse Macabre, ontworpen door Efteling-ontwerper en -entertainer Jeroen Verheij, moet in 2024 af zijn. Op dit moment is het nog wachten tot het oude Spookslot volledig is gesloopt.

Max & Moritz
Het is niet voor het eerst dat de Efteling entertainment inzet rond een attractie die nog niet open is. In de aanloop naar de komst van familieachtbaan Max & Moritz presenteerde men eind 2019 het muzikale trio Max & Moritz Musiker. De coaster opende enkele maanden later, in het zomerseizoen van 2020.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be