Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland verliest zeven managers in enkele maanden: 'We maken ons geen zorgen'

23-11-2022, 15.28 uur

Walibi Holland kampt met een leegloop op kantoor. Het pretpark heeft in enkele maanden tijd heel wat managers zien vertrekken. Bij uiteenlopende afdelingen haakten de afgelopen periode maar liefst zeven leidinggevenden af. Volgens een woordvoerder is dat puur toeval. "We maken ons geen zorgen", laat hij weten.

In relatief korte tijd moest Walibi afscheid nemen van de manager marketing, de assistent-manager facilitaire onderhoudsdienst, de stafmanager veiligheid en beveiliging, de assistent-manager evenementen en entertainment, de strategisch manager personeelszaken, het hoofd van de financiƫle administratie en de manager reparaties en onderhoud.

Dat bevestigen betrokkenen aan Looopings. Om het gemis op te vangen, wordt momenteel geschoven met een hoop functies. De vacatures voor veiligheidsmanager, assistent-manager facilitaire onderhoudsdienst en hoofd van de financiƫle administratie staan nog open. Verder zoekt Walibi onder meer naar een systeembeheerder, een directiesecretaresse, een accountmanager sales en een boekhouder.

Zorgen
Looopings heeft een voorlichter gevraagd of de Walibi-top zich zorgen maakt over het opvallende personeelsverloop en de vele openstaande functies. Zegt het aantal opgestapte leidinggevenden iets over de huidige staat van het bedrijf? Mankeert er iets aan de salarissen of de werkdruk? Wat voor gevolgen hebben de interne uitdagingen op personeelsgebied voor het runnen van het attractiepark? En wat wordt er gedaan om een verdere uittocht te voorkomen?

Een officieel antwoord liet zeven dagen op zich wachten. Vervolgens kwam de woordvoerder, die zijn directe leidinggevende afgelopen zomer ook zag vertrekken, met een summiere reactie op de leegloop: er is geen reden tot paniek. "Het is normaal."

Veertien jaar
De directie van Walibi Holland bestaat uit algemeen directrice Mascha Taminiau, directeur parkuitgaven Gerben Kempenaar, marketingdirecteur Marc Guffens en operationeel directeur Toni Denneboom. Laatstgenoemde startte in september. Taminiau bekleedt haar functie het langst: zij begon in september 2008 als directrice, ruim veertien jaar geleden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be