Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling deelt weer rijbewijzen uit: stempels te halen bij drie attracties

04-10-2022, 21.27 uurBeeld: @xperyance, @Eftelwesley

Jonge bezoekers van de Efteling krijgen weer de kans om een rijbewijs te halen. Na enkele jaren een afwezigheid worden bij De Oude Tufferbaan, het oldtimerparcours in parkdeel Ruigrijk, opnieuw rijvaardigheidsbewijzen uitgedeeld. Het gaat om het zogeheten Tuffer Rijbewijs.

Medewerkers overhandigen het document zo nu en dan aan kinderen die bewezen hebben een goede chauffeur te zijn. Veel is daar overigens niet voor nodig, want sinds een renovatie in 2019 is het niet meer mogelijk om zelf te sturen in de wagentjes.

Het vernieuwde rijbewijs bevat onder andere enkele "belangrijke verkeersregels", zoals: niet toeteren, pas op voor kippen en kijk uit voor vliegende fakirs. Op de kaft prijkt Sprookjesbos-bewoner Langnek, die lachend achter het stuur van een automobiel zit.

Monorail
De teksten zijn te lezen in vier verschillende talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Helemaal nieuw is dat bezoekers aangespoord worden om twee extra stempels te halen bij twee andere attracties met transportmiddelen: de Monorail bij het Volk van Laaf en het Kinderspoor

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be