Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Vanaf 2023 geen pony's meer op de Tilburgse kermis

04-10-2022, 13.46 uurBeeld: Kermisreporter

Attracties met dieren zijn vanaf 2023 niet meer welkom op kermis in Tilburg. Dat heeft de Tilburgse gemeenteraad maandagavond besloten, op initiatief van de Partij voor de Dieren (PvdD). Bezoekers van de grootste kermis van de Benelux kunnen in de toekomst dus niet meer op pony's rijden.

Volgens de partij, die zich al jaren hardmaakt voor de kwestie, ondervinden de pony's 's zomers last van de hitte. Los van het dierenwelzijn vindt de PvdD dat dieren anno 2022 überhaupt niet ingezet moeten worden voor vermaak, uit ethisch oogpunt. GroenLinks, PvdA, D66, VoorTilburg, LokaalTilburg en SP gingen daarin mee.

VVD, CDA, Forum voor Democratie, 50Plus en Lijst Smolders Tilburg stemden tegen de motie: een minderheid. Ook Muizenstad zal in de toekomst verboden zijn op de kermis, maar die attractie ontbrak sowieso al enkele jaren. De exploitanten besloten in 2019 de handdoek in de ring te gooien na kritiek van dierenactivisten.

Jungle Life
Op de Tilburgse kermis is ook regelmatig een verzameling levende reptielen te vinden, afkomstig van Dierenpark De Oliemeulen. Een parkeergarage wordt dan omgebouwd tot een dierentuintje met de naam Jungle Life. Vooralsnog valt dat initiatief buiten het nieuwe verbod, omdat de reptielenattractie officieel wordt geclassificeerd als apart evenement. Overigens was Jungle Life in 2022 afwezig vanwege een personeelstekort.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be