Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: Toverland treft voorbereidingen voor nieuwe attracties bij achtbaan Fenix

06-10-2022, 16.13 uur

Er is de afgelopen weken een hoop gebeurd in Toverland-gebied Avalon. Vanwege de komst van vier nieuwe attracties wordt op verschillende plekken in het middeleeuwse themadeel hard gewerkt. Zo verscheen er een 5 meter hoge verhoging midden in de spiraal van wing coaster Fenix, die sinds begin september buiten gebruik is.

Bovenop dat plateau komt uiteindelijk de 22 meter hoge vliegtuigmolen Pixarus te staan. De treinen van Fenix vliegen straks rakelings langs de nieuwe attractie heen. Verder werd een aanzienlijk deel van de grote vijver achter Avalon gedempt, om ruimte te creëren voor de 40 meter hoge parachutetoren Dragonwatch.

Naast de toren realiseert Toverland nog twee kinderattracties. Dat worden carrousel Jumping Juna en rondrit Garden Tour. Een waterspeeltuin en een dreumesspeelplaats maken de uitbreiding compleet. In seizoen 2023 moet het project afgerond zijn. Een openingsdatum is nog niet bekend.

Halloweenseizoen
Nu de eerste fase van de infrastructurele werkzaamheden is afgerond, kan Fenix bijna weer opengesteld worden. Vanaf aanstaande zaterdag, de start van het halloweenseizoen, is de 40 meter hoge achtbaan weer operationeel. De komende maanden zal de attractie nog wel een aantal keer moeten sluiten in verband met bouwactiviteiten. Exacte data worden later bekendgemaakt.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be