Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

35-jarige man overleden bij opbouwen kermisattractie in Spanje

03-10-2022, 13.26 uurBeeld: @sanfroilan.info

Een 35-jarige medewerker is overleden bij het opbouwen van een attractie op een Spaanse kermis. De man was afgelopen maandag bezig met het opzetten van een botsautobaan in noordelijke gemeente Lugo. Het ging mis bij het aansluiten van de attractie op het elektriciteitsnet.

Om kabels vast te maken aan een elektriciteitsmast, gebruikte de werknemer een ladder van ongeveer 10 meter hoog. Vermoedelijk is hij uitgegleden of gestruikeld bij het afdalen van de ladder. Volgens regionale media droeg de man geen veiligheidsharnas.

Ook zou hij slippers gedragen hebben in plaats van stevige schoenen. Hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Volksfeest
De kermis, ter gelegenheid van volksfeest San Froilán, gaat gewoon door. Het evenement duurt van dinsdag 4 tot en met woensdag 12 oktober. De gemeenteraad van Lugo heeft medeleven betuigd aan de nabestaanden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be