Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Voor duizenden euro's aan spullen gestolen uit kermiskraam

03-10-2022, 21.14 uur

Inbrekers hebben hun slag geslagen bij een kermiskraam in België. Het transport van Magic City, een verzameling speelautomaten, stond afgelopen week langs de kant van de weg in de Vlaamse plaats Berlaar. Dinsdagavond ontdekten de eigenaren dat de wagen opengebroken was.

Dat gebeurde door een opening aan de achterzijde te forceren. Alle waardevolle spullen zijn meegenomen, vertelt exploitant Sylvie Torfs aan regionale media. Het gaat om prijzen die kermisbezoekers normaal gesproken kunnen winnen, zoals broodroosters, stofzuigers, mixers, friteuses en tosti-ijzers.

De criminelen hebben zelfs brandstof uit de vrachtwagen weten te halen. Torfs schat de totale waarde van de buit op vele duizenden euro's. Ze is met spoed op zoek gegaan naar nieuwe producten, zodat de kraam toch snel weer open kan. Een geluk bij een ongeluk is dat de grijpmachines en andere speelautomaten niet zijn beschadigd bij de diefstal.

Sporenonderzoek
Donderdag vond een uitgebreid sporenonderzoek plaats. De daders zijn nog niet gevonden. Torfs denkt dat de dieven zich verplaatst hebben met een witte bestelwagen van het merk Iveco. Ze hoopt dat buurtbewoners contact opnemen met de politie als ze iets verdachts hebben opgemerkt.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be