Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Opmerkelijk effect in de Efteling: Pardoes klinkt bij toverspiegel Sneeuwwitje

23-10-2022, 13.28 uurBeeld: eftelingfan

In het Sprookjesbos van de Efteling is een tijdlang een merkwaardig effect actief geweest. Mascotte Pardoes, het hoofdpersonage van de attractie Symbolica, klonk af en toe bij de toverspiegel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje. Een fan wist het bizarre tafereel vast te leggen op video.

In het kasteel van de stiefmoeder wordt het sprookje van Sneeuwwitje normaal gesproken uitgebeeld middels een film in de spiegel, met de bekende leus "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het hele land?". De scène start zodra een sensor beweging opmerkt.

Efteling-liefhebbers ontdekten dat de spiegel iets heel anders deed als er even geen sprake was van beweging. In dat geval werd automatisch een alternatief programma gestart met geluidseffecten en de stem van Pardoes: "Illumina Fantasia. Gebruik je fantasie. Illumina Fantasia!" Wie goed oplette, kon het hoofd van lakei O.J. Punctuel herkennen in de verlichte spiegel.

Foutje
Maar wat doen figuren uit Symbolica plotseling in het Sprookjesbos? Een woordvoerder van de Efteling geeft na intern onderzoek aan dat het een foutje betreft. "Dit was bedoeld als een test voor het systeem", legt hij uit. Het was niet de bedoeling om de scène zichtbaar te maken voor publiek. "Als het goed is, is dit effect nu verdwenen."



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be