Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: Disneyland Paris hangt boomhut vol met veiligheidsnetten

02-10-2022, 08.42 uurBeeld: @Disneylandpbp, @ED92Magic, @DLPReport e.a.

De grote boomhut in Disneyland Paris is na maanden weer toegankelijk voor publiek. La Cabane des Robinson, de blikvanger van themadeel Adventureland, sloot begin april voor een uitgebreide onderhoudsbeurt. In de tussentijd is de walktrough-attractie voorzien van een groot aantal veiligheidsnetten.

La Cabane des Robinson bestaat uit een 27 meter hoge nepboom met zo'n 300.000 handgemaakte bladeren. Bezoekers lopen langs verschillende scènes gebaseerd op het boek De Zwitserse Familie Robinson uit 1812. De dertig jaar oude attractie fungeert ook als uitkijkpunt: bij gunstig weer is het zelfs mogelijk om de Eiffeltoren te zien.

In eerste instantie kondigde Disneyland aan dat de renovatie eind mei 2022 afgerond zou zijn. Uiteindelijk duurden de werkzaamheden maar liefst zes maanden. Zwarte netten boven de wandelpaden moeten voorkomen dat vallende onderdelen, zoals de kunstbladeren, op de hoofden van passanten belanden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be