Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: volop nieuwe winterdecoraties in de Efteling

17-11-2022, 18.44 uurBeeld: @jeroen989, @Coshira_, @jeroen_twee e.a.

Efteling-bezoekers kunnen tijdens het winterseizoen op verschillende plekken nieuwe decoraties ontdekken. Onder leiding van ontwerper Bas van Rijsbergen werden verschillende nieuwe winterse taferelen en fotopunten gerealiseerd. De Winter Efteling ging deze week van start.

Zo zijn de bekende sneeuwpopjes uit de Alaska-scène van Carnaval Festival nu ook buiten de attractie te bewonderen. Eén van de schattige sneeuwpopjes is op het entreebord geklommen. Een ander sneeuwfiguur laat op het plein een popje zakken met een maretak. Zo ontstaat een romantische fotolocatie.

Daarnaast is een sneeuwpopje met de naam Pjotr onderdeel van de parkshow van Jokie en Jet. In het Sprookjesbos werd de beroemde Kleine Boodschap-kabouter voor het eerst winters aangekleed: er bestaat nu een winterversie van het beeld, met warmere kleding. Ezeltje Strek Je draagt een winterdeken. Langnek kreeg dit jaar een nieuwe sjaal en muts.

Toverketel
Even verderop, tussen Hans en Grietje en De Wolf en de Zeven Geitjes, heeft een heks een toverketel achtergelaten. Bosdieren warmen zich aan het vuurtje. Bij het recent opgeknapte sprookje De Reus en Klein Duimpje kunnen bezoekers zich verstoppen in de enorme sokken van de Reus, die bij een kampvuur aan een waslijn hangen.

Het gebied rond Max & Moritz werd aangekleed met onfortuinlijke skiërs die in grote sneeuwballen terecht zijn gekomen. Verder hebben de kwajongens Max en Moritz een provisorische schans gebouwd. Dat liep kennelijk niet helemaal goed af: een slee knalde ogenschijnlijk tegen de gevel van de koekoeksklokkenmakerij van Frau Schmetterling.

Ramen
De ramen van Bäckerei Krümel zijn voorzien van een laagje sneeuw en ijs, waar zogenaamd met de hand in getekend is door de brutale broertjes. Voorbijgangers zien termen als "hallo auf wieder schnitzel" en "tjuus", net als potjes boter-kaas-en-eieren.

Voor de Winter Efteling is een nieuw symbool ontworpen met een ijskristal. Het blauwe embleem prijkt op banieren op de Pardoes Promenade en op de voorgevel van Symbolica. 's Avonds geeft het decorstuk op het paleis licht. Bovendien zijn er nieuwe souvenirs ontwikkeld met het symbool erop: theelepels, magneten, mokken, sleutelhangers, pins en truien.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be