Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Onderhoud in het Sprookjesbos: Efteling zet toren van Raponsje in de steigers

29-09-2022, 22.28 uur

Er komt maar geen einde aan alle onderhoudsprojecten in de Efteling. Op verschillende plekken in het Sprookjesbos vinden momenteel ingrijpende werkzaamheden plaats. Sinds deze week wordt ook de toren van Raponsje gerenoveerd. Naast het 10 meter hoge bouwwerk is een steigerconstructie neergezet.

Daarop brengt men folie aan, zodat er ook bij slecht weer geklust kan worden. Rond het tafereel zijn bouwhekken neergezet. Verder is de looproute vanaf Hans en Grietje afgesloten. Hoelang de renovatie gaat duren, is nog niet zeker. Het sprookje komt niet voor op de openbare onderhoudskalender van het park.

Raponsje woont sinds 2001 in de Efteling. Voorbijgangers kunnen normaal gesproken zien hoe een toverkol in haar meterslange vlecht klimt. Het sprookje werd ontworpen door Ton van de Ven. Wieteke van Dort was verantwoordelijk voor het inspreken van het verhaal.

Rentree
In het Sprookjesbos wordt momenteel ook gewerkt bij Ezeltje Strek Je en Klein Duimpje en de Reus. Verder is Vrouw Holle bijna klaar voor haar rentree, zo'n drie jaar nadat haar oude onderkomen werd gesloopt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be