Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Emerald Park

Grootste attractiepark van Ierland maakt nieuwe naam bekend

29-09-2022, 16.25 uur

Het grootste pretpark van Ierland verandert van naam. Tayto Park werd de afgelopen jaren gesponsord door chipsmerk Tayto. Omdat de commerciële samenwerking eind dit jaar afloopt, moest men op zoek naar een nieuwe term. Die is nu gekozen. Vanaf 1 januari 2023 gaat de bestemming door het leven als Emerald Park.

Emerald is het Engelse woord voor smaragd. Ierland wordt door toeristen regelmatig the Emerald Isle genoemd. "Dus de nieuwe naam is relevant en toepasselijk", laat het management weten. "De wijziging is een uitdaging, maar ons team kijkt uit naar een nieuw tijdperk met een nieuwe identiteit."

Men koos bewust voor het introduceren van een nieuwe merknaam in plaats van opnieuw een samenwerking aan te gaan met een bestaand merk. Er werden de afgelopen maanden verschillende namen overwogen, waaronder Lands of Adventure, Park of Legends, Megaland, Top Park, Curragha Park, Legends Park en Mí Park.

Lange termijn
Volgens directeur Charles Coyle kwam Emerald Park na intern onderzoek als favoriet uit de bus. "Onze ambitie voor de lange termijn is om van ons park één van de beste bestemmingen voor families in Europa te maken", laat hij weten. Zijn vader, oprichter Raymond Coyle, overleed in juni.

De komende maanden worden alle naamsvermeldingen in het park stap voor stap aangepast. In januari 2023 volgt een nieuwe website. Ondertussen treft het park voorbereidingen voor de bouw van twee nieuwe achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma; een boomerang coaster en een suspended coaster. Dat project kost tientallen miljoenen euro's. Er wordt samengewerkt met het Nederlandse decoratie- en ontwerpbedrijf Jora Vision.Meer Emerald Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be