Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Beschadigingen in waterspeeltuin Efteling gerepareerd: water ontbreekt nog

13-10-2022, 09.56 uurBeeld: @Coshira_

De Efteling heeft de beschadigingen in waterspeeltuin Archipel gerepareerd. Afgelopen zomer bleek dat er grote scheuren ontstonden in de vloer van het speelgebied. Kennelijk kon de rubberen ondergrond niet goed tegen water. De scheuren moesten afgedekt worden met zandzakken.

Tijdens een sluiting van bijna twee weken is het probleem opgelost. Sinds afgelopen vrijdag is Archipel weer toegankelijk, al ontbreekt het water op dit moment nog.

Volgens een Efteling-woordvoerder wordt per dag bekeken of het oosterse avontureneiland onder water wordt gezet. "Dit is afhankelijk van het weer." Als het 's nachts vriest, mag er in ieder geval geen water in het gebied staan.

Uitgebreid
Archipel is onderdeel van het nieuwe themagedeelte Wereld van Sindbad, samen met de vernieuwde bootjesmolen Sirocco - de opvolger van Monsieur Cannibale - en achtbaan Vogel Rok. De Efteling heeft al aangekondigd dat Archipel in de toekomst nog uitgebreid wordt, tijdens een tweede bouwfase.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be