Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris is gestopt met uitdelen van plattegronden

29-09-2022, 14.55 uurBeeld: @Cave0fWonders

Bezoekers van Disneyland Paris kunnen de weg niet meer vinden met behulp van een papieren plattegrond. In het Disney-resort zijn tot nader order geen parkplattegronden meer te krijgen. Wie toch een kaart wil gebruiken, is momenteel aangewezen op de officiële app van Disneyland Paris.

In het verleden was het mogelijk om bij binnenkomst een plattegrond te pakken uit bakken in de buurt van de entree. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is men daar in 2020 mee gestopt. Later keerden de plattegronden terug in een aparte kar, in de buurt van de servicebalie.

Ook daar worden nu geen kaarten meer aangeboden. Er staat een bordje met een QR-code die verwijst naar de mobiele applicatie. "Om het meest uit je dag te halen, nodigen we je uit om gratis de officiële Disneyland Paris-app te downloaden, waarmee je de twee Disney-parken kunt ontdekken, de wachttijden voor attracties kunt bekijken en veel meer", valt er te lezen in het Frans en in het Engels.

Milieu
Een reden voor het weghalen van de papieren exemplaren wordt niet gegeven. Woordvoerders hebben nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar. Disneyland zal de beslissing ongetwijfeld willen uitleggen als een duurzame verandering, die goed is voor het milieu. Tegelijkertijd bespaart men er uiteraard ook geld mee.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be