Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Foto's: lichtfestival Ouwehands Dierenpark staat in het teken van waterwezens

26-10-2022, 18.59 uur

Ouwehands Dierenpark is de komende maanden het toneel van een lichtfestival. Tot en met begin januari staan er tientallen lichtsculpturen in de dierentuin in Rhenen, vormgegeven als waterwezens. Het evenement wordt Light Nights: AquaLuna genoemd, de opvolger van Light Nights: Magic Forest.

De lichtobjecten van bijvoorbeeld nijlpaarden, walvissen, dolfijnen, zeepaarden, pinguïns, kwallen, koraalriffen, schildpadden en een octopus werden handgemaakt door Chinese kunstenaars. Eén van de hoogtepunten is een metershoog haai met opengesperde bek, waar bezoekers doorheen kunnen lopen.

In totaal zijn er 42 kunstwerken. Verder belooft het park op meerdere plaatsen "verrassend entertainment". Op de kalender staan 38 Light Nights-avonden: alle vrijdagen en zaterdagen, plus een groot deel van de herfstvakantie en kerstvakantie.

Eerder donker
Het festival duurt tot en met 29 oktober van 18.30 tot 22.00 uur, daarna - als het eerder donker wordt - van 17.30 tot 21.00 uur. Losse Light Nights-entreekaarten kosten 18 euro. Voor combitickets vraagt Ouwehands 21,50 euro per stuk. Die zijn geldig vanaf 15.00 uur. Binnenverblijven gaan om 17.00 uur dicht.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be