Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verrast bezoekers met terugkeer van Vrouw Holle in het Sprookjesbos

30-09-2022, 09.00 uurBeeld: @arendo_geense

Vrouw Holle is terug in het Sprookjesbos van de Efteling. Vanaf vandaag kunnen bezoekers het tafereel eindelijk weer bewonderen zoals het bedoeld is: het sprookjesfiguur verschijnt in haar eigen huisje aan het Herautenplein, waar ze het laat sneeuwen door haar kussens uit de schudden.

Het oorspronkelijke bouwwerk werd halverwege de jaren veertig gebouwd als schuilhut. Bij de opening van het Sprookjesbos in 1952 kreeg het gebouwtje een nieuw uiterlijk, naar een ontwerp van Anton Pieck. Het verhaal van Vrouw Holle werd in eerste instantie alleen uitgebeeld met behulp van dia's in een naastgelegen waterput.

Pas in 2006 nam Vrouw Holle daadwerkelijk haar intrek in het gebouw, inclusief sneeuweffect. Ontwerper Robert-Jaap Jansen liet zich destijds inspireren op de originele tekeningen van Pieck. Enkele jaren geleden bleek het gebouw in zo'n slechte staat dat slopen de enige optie was. Eind 2019 ging het huisje om die reden tegen de vlakte.

Gemiste inkomsten
De Efteling stelde het publiek gerust: het sprookje zou enkele maanden later op nagenoeg identieke wijze opnieuw opgebouwd worden, met behulp van een 3D-scan. Vanwege gemiste inkomsten tijdens de coronacrisis bleef de beoogde locatie echter geruime tijd leeg. Pas in maart dit jaar kwam het verlossende woord: Vrouw Holle laat het vanaf de Winter Efteling 2022 weer sneeuwen.

Vorige maand lanceerde de Efteling nog een video waarin Vrouw Holle zogenaamd nog genoot van een vakantie in het attractiepark. Officieel begint het winterseizoen op maandag 14 november, maar de werkzaamheden zijn maar liefst anderhalve maand eerder afgerond. Vrijdag 30 september gaat de boeken in als de datum waarop het Sprookjesbos na bijna drie jaar weer compleet is.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be