Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland kiest voor zonnepanelen op overdekt themagebied

28-09-2022, 21.56 uurBeeld: @SimonTAdventure

Toverland gaat het dak van een overdekt themagebied voorzien van vele honderden zonnepanelen. Bovenop themahal Wunderwald komen circa tweeduizend panelen te liggen, meldt een woordvoerder van het Limburgse attractiepark aan Looopings.

Daarmee kan een deel van het energieverbruik van Toverland straks op duurzame wijze opgewekt worden. Het is voor het eerst dat het park zonnepanelen gaat gebruiken. De voorbereidende werkzaamheden zijn al duidelijk zichtbaar: op het dak wordt hard gewerkt en naast een zijmuur van Wunderwald is een steiger neergezet.

"Dit project helpt ons om te verduurzamen", aldus de voorlichter. In de Wunderwald-loods liggen waterbaan Expedition Zork, bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn, funhouse Villa Fiasko, tollend rad Wirbelbaum, draaiend schommelschip Alpenrutsche, draaimolen Karussell en speeltorens Kletterabenteuer.

Fenix
Ook andere locaties in het park zijn in beeld voor zonnepanelen. Zo heeft Toverland al plannen om zonnepanelen te plaatsen op het stationsgebouw van wing coaster Fenix, gelegen in themadeel Avalon. Een jaar geleden werd duidelijk dat het park overwoog om overkappingen met zonnepanelen te plaatsen op de parkeerplaats.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be