Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Libéma

Twee Nederlandse dierenparken hebben rookregels aangescherpt

06-10-2022, 23.59 uur

In twee regionale Nederlandse dierentuinen zijn de regels omtrent roken de afgelopen tijd aangescherpt. ZooParc Overloon en Dierenrijk in Mierlo kozen voor het aanwijzen van afgebakende rookplekken in de parken. Daarbuiten mag geen sigaret opgestoken worden.

Dat bevestigt een woordvoerster van moederbedrijf Libéma aan Looopings. De verandering werd al een even geleden doorgevoerd, maar het nieuws is destijds niet gedeeld met de buitenwereld. Zusterpark AquaZoo Leeuwarden is momenteel bezig met het implementeren van nieuwe maatregelen.

In de grootste dierentuin binnen de Libéma-groep, Safaripark Beekse Bergen, mogen bezoekers op dit moment nog wel roken in de buitenlucht. Volgens de woordvoerster worden achter de schermen al wel stappen gezet om ook dat park binnenkort rookvrij te maken, met uitzondering van rookzones. De termijn is nog niet bekend.

Wildlands
De Efteling meldde onlangs dat roken vanaf half november niet langer overal in de openlucht toe te staan, in navolging van pretparken als Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Drievliet en Julianatoren. Op dierentuinvlak kozen Artis, Burgers' Zoo, Wildlands Adventure Zoo Emmen, DierenPark Amersfoort, Apenheul en Ouwehands Dierenpark eerder al voor strengere rookregels.

Meer Libéma
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be