Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat draak Edna dit najaar eindelijk repareren

27-09-2022, 16.28 uurBeeld: @YouriOlierhoek, @eftelingfantje

Efteling-fans kunnen opgelucht ademhalen. Edna, de grote draak bij houten achtbaan Joris en de Draak, wordt eindelijk gerepareerd. Het groene monster staat al jaren stil vanwege een defect. In 2019 maakte de Efteling duidelijk dat er geen intentie meer was om de metershoge animatronic ooit in ere te herstellen.

Het leidde tot een stortvloed aan negatieve reacties. Inmiddels is de Efteling-directie toch van gedachten veranderd. Dit najaar zal Edna alsnog opgelapt worden, melden ingewijden aan Looopings. Niet alleen het uiterlijk van de draak krijgt aandacht: ook de bewegingen van de animatronic keren terug.

Het gaat daarbij om de basisbewegingen, die ervoor moeten zorgen dat opnieuw sprake zal zijn van een levendig tafereel. Men neemt wel afscheid van het vuureffect in de bek van de draak. In het verleden spuwde Edna geregeld vuur.

Steiger
Een Efteling-woordvoerder kan het nieuws nog niet bevestigen. Joris en de Draak is vanaf aanstaande maandag bijna drie maanden gesloten voor groot onderhoud. De werkzaamheden bij Edna zijn deze week al begonnen. Een aanzienlijk deel van de animatronic is al ontmanteld. Ook verscheen er een steiger.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be