Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Hoge energiekosten: Belgisch bedrijf komt met alternatieven voor ijsbaan

27-09-2022, 10.20 uur

Een attractiebedrijf uit België speelt in op de alsmaar stijgende energiekosten. The Fungroup, gevestigd in de Vlaamse stad Beringen, merkt naar eigen zeggen dat veel organisatoren van kerstmarkten met de handen in het haar zitten. Het neerzetten van een kunstijsbaan is immers een stuk duurder geworden. Daarom werden er verschillende alternatieven ontwikkeld.

Men spreekt over "meer energievriendelijke kerstattracties", onder de noemer Christmas Fun. Een voorbeeld is een botsautobaan die werd omgebouwd tot "een feeërieke winterse rolschaatsbaan" van ruim 300 vierkante meter. Ook een rodeostier in de vorm van een kerstbal en een uitkijkpunt aangekleed als arrenslee behoren tot de mogelijkheden.

"De energieprijzen swingen de pan uit", meldt The Fungroup. Een klassieke schaatsbaan zou daarom op veel plekken geen optie meer zijn. "Zo'n ijspiste moet dag en nacht onderhouden en gekoeld worden. Dit is enorm energievretend, kan een behoorlijk brandstofverbruik vergen en is moeilijk te verantwoorden in tijden waar de energiecrisis vele huishoudens en bedrijven gegijzeld houdt."

Hoogseizoen
De leverancier hoopt met het kerstaanbod een nieuwe markt aan te kunnen boren. "Hoewel ons hoogseizoen klassiek de zomermaanden zijn, kunnen heel wat van onze attracties eigenlijk ook perfect dienen als winters amusement." Daarom ontwikkelt men niet alleen nieuwe attracties, maar worden ook bestaande attracties voorzien van een winters thema.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be