Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen in rouw: leeuwin overleden na gevecht

26-09-2022, 20.47 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen rouwt om de dood van de 16-jarige leeuwin Tia. Het dier overleed zondagochtend aan de gevolgen van een gevecht. Hoogstwaarschijnlijk is ze te grazen genomen door Jafar, de 12-jarige mannetjesleeuw die nieuw is in het Drentse dierenpark.

Hij werd onlangs vanuit Réserve Africaine de Sigean in Frankrijk overgebracht naar Emmen, waar hij stap voor stap aan de leeuwinnen is geïntroduceerd. "Zo'n kennismakingstijd kan bij deze roofdieren erg lang duren en is zeker niet zonder risico's", laat Wildlands weten. Dat blijkt wel, want Tia heeft een confrontatie niet overleefd.

Een leeuwenman eist in een nieuwe groep zijn leiderschap op. Dat gaat doorgaans gepaard met de nodige schermutselingen. "Waarom het in de nacht van zaterdag op zondag mis is gegaan, is niet te zeggen. Camerabeelden laten niets zien van het gevecht." Verzorgers troffen Tia 's ochtends dood aan in het buitenverblijf. Bezoekers hebben niets van het voorval meegekregen.

Zelf kiezen
Wildlands gaat gewoon door met de introductie van Jafar in de leeuwengroep. "De vier leeuwen kunnen zelf kiezen of ze op het buiten- of binnenterrein lopen, benadrukt een woordvoerster. De overleden leeuwin is voor sectie overgebracht naar de Universiteit Utrecht.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be