Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Jachtluipaard grijpt jongen (17) in Safaripark Beekse Bergen

26-09-2022, 18.38 uur

In Safaripark Beekse Bergen is vanochtend een Duitse scholier van 17 jaar aangevallen door een jachtluipaard. Dat gebeurde nadat de jongen tegen de regels in was gaan wandelen in het autosafarigebied van het Brabantse dierenpark. Hij negeerde verschillende waarschuwingsborden in diverse talen, waaronder Duits.

De tiener was in de dierentuin als onderdeel van een schoolreisje. Samen met twee leeftijdsgenoten week hij af van de wandelroute, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Via een personeelspad kwam het drietal uit bij de autosafari. Daar hebben de Duitsers een wildrooster overgestoken, waardoor ze in het verblijf van de cheeta's terechtkwamen.

Het wildrooster staat onder stroom om dieren af te schrikken, maar de stroom is niet voelbaar voor mensen die schoenen dragen. Bij het zien van de jachtluipaarden begonnen de bezoekers te rennen. Daar hebben de dieren op gereageerd. De 17-jarige knul werd in zijn arm gebeten.

Bijtwonden
Hij is met bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht, nadat een alerte verzorgster hem te hulp schoot. Zijn ouders hebben hem inmiddels opgehaald en naar huis gebracht. De Duitser maakt het goed, de twee andere scholieren bleven ongedeerd. Ook de bewuste cheeta heeft geen verwondingen overgehouden aan het incident.

Beekse Bergen benadrukt dat er al veel maatregelen zijn genomen om dit soort situaties te voorkomen, waaronder de borden in meerdere talen. Het management bekijkt of er nog aanvullende stappen genomen moeten worden.

Verplicht
In 2018 kwam het Safaripark in het nieuws toen een Frans gezin tijdens de autosafari uitstapte in het verblijf van de cheeta's. Dat liep wonder boven wonder goed af. In eerste instantie zei men dat extra veiligheidsmaatregelen niet nodig waren, later kwam er toch een flyer met veiligheidsregels. Die moeten automobilisten tegenwoordig verplicht aan hun binnenspiegel hangen.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be