Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

80-jarige man zwaargewond door struikelpartij in spookhuis

26-09-2022, 14.06 uurBeeld: PARALAX's kunterbunte Videowelt

Een bejaarde man is ernstig gewond geraakt in een loopspookhuis op een Duitse kermis. Dat gebeurde bij griezellabyrint Ghost in de stad Hamm, gelegen in deelstaat Noordrijn-Westfalen. De 80-jarige kermisbezoeker kwam vorige week zondag ten val in een grote draaiende ton in de attractie.

Ghost is een funhouse met een horrorthema, waarin bezoekers zich een weg moeten zien te banen langs allerlei obstakels en spookachtige decors. Daarbij hoort ook een draaiende ton. Toen het slachtoffer daarin stond, verloor hij zijn evenwicht. Vervolgens werd de man bewusteloos rondgedraaid in het apparaat, totdat een medewerker de noodstop inschakelde.

De tachtiger heeft onder meer nekletsel opgelopen. Hij brak zijn tweede halswervel, vertelt zijn zoon aan regionale media. In het ziekenhuis volgde een uren durende operatie. De eigenaar van de attractie vindt zelf niet dat hem iets te verwijten valt. Hij laat weten dat het ongeval net zo makkelijk op straat had kunnen gebeuren.

Gevolgen
Het is niet duidelijk of het akkefietje nog juridische gevolgen zal hebben voor de exploitant. Op dezelfde kermis vond overigens nog een ander ongeluk plaats: een 58-jarige man viel enkele dagen eerder uit de molen Love Express. Hij liep een hoofdwond op.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be