Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Branchevereniging Club van Elf zoekt nieuwe directeur

25-09-2022, 13.32 uur

De Club van Elf, de brancheorganisatie voor Nederlandse dagattracties, is per 1 december op zoek naar een nieuwe directeur. De huidige directeur Kees Klesman zwaait na acht jaar af. Wie geïnteresseerd is om zijn opvolger te worden, kan zich tot half oktober per mail aanmelden.

Bij de Club van Elf, opgericht in 1973, zijn vandaag de dag 24 partijen aangesloten, waaronder Apenheul, Artis, Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, Duinrell, de Efteling, Avonturenpark Hellendoorn, Madurodam, Ouwehands Dierenpark, Slagharen, Toverland, Walibi Holland en Wildlands Adventure Zoo Emmen.

De directeur wordt verantwoordelijk gehouden voor het "beïnvloeden van de publieke opinie door vertegenwoordiging van de Club van Elf in de media", zo valt te lezen in de vacaturetekst. Met andere woorden: diegene moet er in interviews voor zorgen dat Nederlandse dagattracties goed voor de dag komen.

6000 euro
Verder is het de bedoeling om politiek beleid te beïnvloeden, kennisuitwisseling tussen de parken te stimuleren, de koers van de Club te bepalen en bestuurs- en directievergaderingen te organiseren. Er staat een financiële vergoeding tegenover van 5000 tot 6000 euro per maand, op basis van een werkweek van tweeënhalf tot drie dagen. Reageren kan via stella.oelbers@clubvanelf.nl.

De rest van het bestuur bestaat uit Walibi-directrice Mascha Taminiau, Blijdorp-directeur Erik van Zevenbergen, Keukenhof-directeur Bart Siemerink en Openluchtmuseum-directeur Teus Eenkhoorn. Taminiau treedt op als voorzitter, Siemerink is penningmeester.

Lockdown
Van de Club van Elf werd de afgelopen jaren nauwelijks iets vernomen in de media, tot de coronacrisis uitbrak. De belangenvereniging wierp zich toen op als het gezicht van de Nederlandse pretparken en dierentuinen. Men bleef erop hameren dat dagattracties gewoon veilig open zouden kunnen tijdens een lockdown. Het kabinet zag daar weinig heil in.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be