Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

Boekhouder van Boudewijn Seapark opgepakt op verdenking van fraude

25-09-2022, 14.59 uur

Het Belgische attractie- en dierenpark Boudewijn Seapark is opgeschrikt door een fraudezaak. De hoofdboekhouder van het park, een 43-jarige man uit Oostende, zit in de cel op verdenking van verduistering. Hij zou de afgelopen maanden tienduizenden euro's hebben doorgesluisd naar zijn eigen rekening.

De man was sinds half mei 2022 in dienst. Een andere medewerker kwam de zaak op het spoor. De fraude viel op omdat er in korte tijd grote sommen geld buitgemaakt werden. Na intern onderzoek bleek dat de boekhouder in totaal zo'n 93.000 euro naar zichzelf had overgemaakt.

Een woordvoerster van Boudewijn Seapark noemt het "een geluk bij een ongeluk" dat de diefstal relatief snel is opgemerkt. Verder wil de voorlichtster weinig over de zaak kwijt, in het belang van het lopende onderzoek. Daaruit moet duidelijk worden hoe de man, die een vaste aanstelling had, precies te werk ging. Hij zit zeker nog een maand in voorlopige hechtenis.

Gokverslaving
Volgens Vlaamse media kampt de verdachte met een gokverslaving. Hij zou geen strafverleden hebben. Naar verluidt is een groot deel van het verduisterde bedrag inmiddels vergokt.

Op dit moment zoekt Boudewijn Seapark naar een nieuwe boekhouder, blijkt uit een vacature op de website van het park. "Ter vervanging van onze collega die met pensioen gaat", valt daar te lezen. Geïnteresseerden moeten "een blanco uittreksel uit het strafregister" kunnen voorleggen.

Dolfinarium
Boudewijn Seapark is onderdeel van de Spaanse groep Aspro Parks, net als bijvoorbeeld het Dolfinarium, Deltapark Neeltje Jans en Linnaeushof in Nederland, Walygator Grand Est en Walygator Sud Ouest in Frankrijk en Oakwood Theme Park in het Verenigd Koninkrijk.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Boudewijn Seapark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be