Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Video: hotel PortAventura World getroffen door overstromingen

24-09-2022, 11.26 uurBeeld: @josbuar1968, @jamiet147, @mcarmenlozanop

Hevige regenval heeft voor overlast en schade gezorgd in PortAventura World, het pretparkresort in de Spaanse badplaats Salou. Met name Hotel El Paso werd zwaar getroffen door overstromingen, blijkt uit beelden op social media. De benedenverdieping van het hotel kwam vrijdagavond onder water te staan.

Video's op Twitter tonen hoe het water door gesloten deuren en raampartijen naar binnen stroomt. Met dekens wordt tevergeefs gepoogd om het water tegen te houden. Medewerkers hopen meubels te sparen door ze weg te halen uit de lobby. Ook het buitengebied rond het complex is veranderd in een grote vijver. Traptreden richting het hotel ogen als een waterval.

Foto's van zaterdagochtend laten zien hoeveel schade het hotel heeft opgelopen. Vakantiegangers kunnen voorlopig niet zwemmen: het buitenzwembad ligt erbij als een modderpoel. Wandelpaden rond het gebouw zijn bedekt met een laag zand. Ook in de hotelkamers zelf is sprake van wateroverlast.

Parkeerplaats
El Paso, gelegen tegenover de parkeerplaats van PortAventura World, is één van de zes themahotels bij het resort. Verder zijn er de hotels PortAventura, Caribe, Colorado Creek, Gold River en Mansion de Lucy.

De toeristische regio kreeg vrijdag te maken met de grootste hoeveelheid regen in dertien jaar tijd. Op veel plekken liepen auto's vast en moesten wegen afgesloten worden.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be