Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Big Thunder Mountain uit Disneyland Paris nagebouwd als modelspoorbaan

24-09-2022, 12.35 uurBeeld: Kwinka

Een Nederlandse hobbyist combineert zijn liefde voor Disneyland Paris en modeltreinen. Diger Rossel heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een modelspoorbaan in de stijl van Big Thunder Mountain, de bekende mijntrein uit Disneyland. Dit weekend is de creatie te bewonderen in Het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Daar vindt tot en met zondag 25 september het evenement Modeltrein Expo On traXS plaats, waar enkele tientallen modelbouwers hun kunsten vertonen. De replica van Big Thunder Mountain is één van de blikvangers.

Rossel maakte niet de volledige achtbaan op schaal na, maar wel enkele herkenbare gedeeltes, inclusief hoogteverschillen. Wie weleens in Disneyland Paris is geweest, zal de iconische rotspartijen, huisjes en mijnattributen herkennen. Ook de trein lijkt sprekend op het origineel.

Geluiden
De miniatuur werd gebouwd op de schaal 1:87. Muziek, geluiden en lichteffecten maken het gedetailleerde tafereel compleet. Wie op de hoogte wil blijven van de vorderingen en toekomstige exposities, kan de Facebook-pagina Model4rail in de gaten houden.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be