Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany slaat nieuwe weg in met spookhuis Hell House

25-09-2022, 23.59 uur

Movie Park Germany pakt dit jaar uit met een nieuw spookhuis tijdens het Halloween Horror Festival: Hell House. Met de toevoeging wordt een nieuwe weg ingeslagen: na jaren dezelfde soort spookhuizen gebouwd te hebben, kiest het Duitse pretpark nu voor een hoger kwaliteitsniveau en een originelere insteek.

Hell House is het oude landhuis van filmmaker Spencer Mayfield, die lang geleden bezeten werd door een duistere kracht. Bezoekers brengen een bezoek aan de onheilspellende plek in het kader van urban exploring: het ontdekken van verlaten locaties. Dat begint al bij het betreden van het huis. De voordeur is afgesloten, dus waaghalzen zullen een andere manier moeten vinden om naar binnen te gaan.

Ook in het huis zelf hanteert men ongewone methodes om kamers te verlaten. Daarbij worden de gasten meermaals op het verkeerde been gezet. In sommige gevallen zullen ze op zoek moeten naar een verborgen opening in het decor, waar doorheen gekropen moet worden. Er wordt zelfs gebruikgemaakt van een glijbaan. Hell House is dan ook niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn.

Twee verdiepingen
Bijzonder is dat de horrorattractie bestaat uit twee verdiepingen. Eenmaal binnen verdwijnt het verhaal over de filmmaker wat naar de achtergrond: de gedetailleerde ruimtes worden bevolkt door diverse sinistere figuren die zich kennelijk in het vervloekte huis schuilhouden. De verhaallijn komt weer in beeld als bezoekers een filmzaaltje betreden, waar Mayfield een verrassing in petto heeft.

Het haunted house zelf is volgens het verhaal niet lopend bereikbaar. Alleen gidsen zouden de weg kennen. Om die reden worden bezoekers vanaf de wachtrij - die begint bij de arena van stuntshow Crazy Cops New York - met een grote stadsbus naar het huis gebracht. Om de exacte locatie niet te verraden, is het dragen van een speciaal oogmasker in de bus verplicht. Dat souvenirtje mag na afloop mee naar huis genomen worden.

Loods
Hell House is gebouwd in een bestaande loods helemaal achteraan het Movie Park-terrein, op een stuk grond dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek. Het exterieur oogt als de vervallen façade van een herenhuis. Na afloop brengt de bus alle overlevenden terug naar het attractiepark. Ze stappen uit bij achtbaan MP Xpress.

De attractie telt in totaal veertien scènes. Fotograferen en filmen is niet toegestaan. Vanwege alle bijzonderheden hanteert Movie Park een hogere prijs dan gewoonlijk: een ticket voor Hell House kost 12 tot 15 euro per persoon, bovenop de entreeprijs. Toegangskaarten kunnen alleen online besteld worden. Opvallend veel tijdvakken zijn al uitverkocht.Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be