Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Linnanmäki

Pretpark in Finland gaat top spin na 28 jaar afbreken

22-09-2022, 23.16 uur

Europa verliest steeds meer top spins. Het attractietype van de Duitse fabrikant Huss is de afgelopen jaren uit heel wat Europese pretparken verwijderd, voornamelijk vanwege hoge onderhoudskosten. Onlangs heeft ook attractiepark Linnanmäki in Finland besloten om een top spin weg te halen.

Kieputin, zoals de thrillride daar wordt genoemd, opende in 1994. "Nu is het echter tijd om afscheid te nemen van de wentelingen van dit nostalgische pretparkapparaat", meldt het park op social media. Er komt iets moois voor terug, belooft het management.

"Na een paar rare jaren kunnen we weer een nieuwe attractie bouwen", aldus Linnanmäki. "Daar moeten we ruimte voor vinden tussen de oude attracties." Kieputin zal na 28 jaar het veld moeten ruimen. Het park benadrukt dat er nog voldoende tijd is om afscheid te nemen: de attractie verdwijnt aan het einde van seizoen 2022. De vervanger opent in 2024.

Meer Linnanmäki
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be