Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Meezingen met het Vriendenlied: Efteling zet muziek van Nest online

22-09-2022, 19.44 uurBeeld: @cindy_ve

Efteling-fans kunnen nu overal meezingen met het Vriendenlied uit speelbos Nest. De muziek van het vorig jaar geopende speelgebied staat vanaf vandaag op Spotify en andere online streamingdiensten. In totaal bestaat de soundtrack uit zeven nummers.

Naast het bekende Vriendenlied en een instrumentale versie van de oorwurm gaat het om de vijf korte liedjes We Gaan Op Avontuur, Pas Op, Een Draak, Tijd Voor Een Ritje, Kom De Mijn In en Aye, Aye, Kapitein. Ze zijn ingespeeld op eenvoudige instrumenten als pannen, gardes en holle buizen.

Efteling-huiscomponist René Merkelbach koos naar eigen zeggen voor "een vrolijke mix van de melodieën van de omliggende Ruigrijk-attracties". Op de achtergrond zijn geluidseffecten te horen, zoals het ruisen van de zee en lachende kinderen.

Beperking
Nest, gelegen tussen De Vliegende Hollander en de Game Gallery, is ontworpen met inclusiviteit in het achterhoofd. Er zijn speeltoestellen te vinden geschikt voor kinderen met een beperking. Robert-Jaap Jansen was verantwoordelijk voor het ontwerp.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be