Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Nieuwe decors en andere indeling: DierenPark Amersfoort vernieuwt Dinobos

13-10-2022, 18.11 uur

Het Dinobos van DierenPark Amersfoort is vernieuwd. In de dierentuin is al jaren een wandelgebied met dinosaurussen te vinden. Dit jaar bleek dat er groot onderhoud nodig was. De dino's zijn opgepoetst, maar het park heeft het moment ook aangegrepen om de beleving te verbeteren.

Zo kwamen er nieuwe decorstukken en nieuwe informatieborden, die bezoekers door het Trias-, Jura- en Krijt-tijdperk heen loodsen. Bij binnenkomst passeren gasten een grote dinopoort met effecten. De nieuwe doorgang fungeert als een soort tijdmachine naar het verleden.

Ook de opstelling van de dinosaurussen is gewijzigd. "Voorheen liep je simpelweg van dino naar dino, nu is er interactie tussen de dino's", vertelt projectleider Hylke Steggerda. Verder was er aandacht voor het landschap en realiseerde DierenPark Amersfoort een overkapping met een dino-opgraving.

Meteorietinslag
Bij het laatste gedeelte van de route wordt de meteorietinslag uitgebeeld die het einde van de dino's betekende, in de vorm van een grote krater. "We hebben meer spanning en avontuur toegevoegd", aldus Steggerda. De aanpassingen zijn onderdeel van een eerste projectfase. Het is de bedoeling om later nog meer veranderingen door te voeren.

De opening van het vernieuwde Dinobos vindt plaats op zaterdag 15 oktober. Tegelijkertijd wordt het jaarlijkse najaarsevenement DinoAdventures afgetrapt, met extra entertainment. Tot en met zondag 30 oktober komen kinderen Dinorangers tegen in het bos.Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be