Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: hier bouwt Disneyland Paris een Frozen-gebied met een nieuwe attractie

25-09-2022, 20.33 uurBeeld: @DLPReport, @ED92Magic

In Disneyland Paris verschijnen langzaam maar zeker de contouren van een nieuw Frozen-themagebied, dat over enkele jaren af moet zijn. Achter The Twilight Zone Tower of Terror in het Walt Disney Studios Park wordt een promenade aangelegd met een gigantisch meer. Aan de oevers van dat meer komt koninkrijk Arendelle te liggen, bekend van de Frozen-films.

Daar kunnen bezoekers straks onder andere een bootjesdarkride met de Frozen-personages ontdekken. Voormalig Efteling-ontwerper Michel den Dulk is verantwoordelijk voor het project. Hij hield zich eerder al bezig met Frozen-gedeeltes in het Amerikaanse Disney-park Epcot en Hong Kong Disneyland.

De bouwwerkzaamheden worden aan het zicht onttrokken door hoge bouwschuttingen. Met behulp van een telelens lukt het fansites toch om de vorderingen in beeld te brengen, vanuit luchtballon PanoraMagique. Ook vanuit sommige gondels van uitkijktoren Toy Soldiers Parachute Drop is de bouwplaats goed te zien.

Uitgegraven
De toekomstige vijver, die gebruikt zal worden voor avondspektakels, is al uitgegraven. Verder is men begonnen aan het gebouw van de Frozen-attractie. Daarvan verschenen meer dan twee jaar geleden al bouwtekeningen. De horizon wordt gedomineerd door enorme hijskranen.

Disney communiceert nog geen openingsdata voor de verschillende fases van de uitbreiding. De promenade - inclusief Rapunzel-attractie - wordt als eerste opgeleverd. Het Frozen-gedeelte zal vermoedelijk niet vóór 2025 gereed zijn. Daarna zou eigenlijk nog een Star Wars-gebied gerealiseerd moeten worden, maar daarover bestaat al geruime tijd onduidelijkheid.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be